My blog is worth $35,001.48.
How much is your blog worth?



Server Hostingku Kondem

Masih lagi tak siap masalah hosting aku ni.Tepat jangkaan aku,server ni kena hack.Sebijik kes macam ex-hosting aku dulu.Tapi nasib baik service dia ni ok.Inilah jawapan yang aku terima daripda diorang.


Good day,

Note: This is an update to SAMAJAYA.HIVESERV.COM only.
Kindly refer to earlier announcement posted: http://support.hivehosting.net/announcements.php

We have successfully bring the server back online on Thursday night with most account restored (latest). However they run for only short minutes before memory allocation problem appears again.

We assume the server was rooted or could have been hacked by insecure scripts hosted inside the server such as old version of PHPbb forums, etc.

In order to solve this issue, we will be using the final and last option which is to restore every account to our backups on 20 Mar 2007

This is the only fastest way to restore all accounts back online. However during the restoration, MySQL would be turned off so as we are able to try to update every databases on this server to the latest one.

We are now working on the restoration of backups. You will be expected to access your account within a few hours from this respond (Both Web & E-mail Server only). Database services will be turned off as mentioned again.

Regards,
__________________________
Albert Lai


Harap diorang selesaikanla masalah ni cepat.Banyak benda nak post ni.Buat masa ni,aku nak jadikan blog ni blog personal aku.Rugi pulak tak post something kat sini.

p/s: Tengah baca paper pasal tanah runtuh di Putrajaya.Hai,tempat macam tu pun masih tak selamat lagi.Susahla macamni.Janji jangan kerajaan runtuh dahla.Ahakss..

Posted by UzAiRuBiAh WeB 8:20 PM 0 comments Links to this post  



Spring Widget

Aku sedang mencuba untuk mengaplikasikan Spring widget ni kedalam blog aku nanti.Buat sementara waktu,aku dah letakkan Spring Widget ni ke dalam blogspot aku di bahagian sidebar seperti yang anda semua boleh lihat.

Part yang paling menarik ialah,kita juga boleh meletakkan bukan satu,malah lebih dari itu.Jadi,jika anda yang banyak membaca feeds dari blog-blog atau website yang lain,Spring Widget ini dapat memudahkan anda untuk membaca post-post terbaru dari blog atau website lain di dalam blog anda.

Posted by UzAiRuBiAh WeB 8:00 AM 0 comments Links to this post  



Hosting Sedang Diupgrade

Buat sementara waktu,aku akan posting kat sini sementara upgrading server yang berlaku kat hosting aku selesai.Rasa bengang jugak pasal diorang ambil masa lama sangat.Tapi apa nak buat.Sabar jelah.

Posted by UzAiRuBiAh WeB 7:53 AM 0 comments Links to this post  



Witty?Nudity?

Sori pasal lama tak pos.Tiada cerita menarik ingin saya perkatakan.Tengah duduk-duduk sambil dengar radio kat live365.com,rasa terpanggil pulak nak menulis sesuatu.

Pepatah mengatakan "isteri macam televisyen,awek macam Handphone".Sesuai ke,confirm ramai orang marah punya.

Penjelasannya,kat rumah tengok tv,bila keluar kita bawak hp je.Bila takde duit,kita duk rumah tengok tv je.Bila ada duit,kita tukar hp.Kekadang kita enjoy tengok tv,tapi biasanya kita lebih suka main hp.Tengok tv kat rumah free,tapi kalau nak main hp,kena bayarla kalau nak pakai service.

Patut ke macam tu?Sendiri fikir.

Posted by UzAiRuBiAh WeB 2:44 PM 0 comments Links to this post